Vergelijken doe je met ons!

Doordeweeks geopend van09:00 tot 17:00 uur
RotterdamEn omgeving

Veelgestelde vragen

Een elektriciteitsmeter bestaat uit één of twee telwerken. Heb je een meter met twee telwerken? Dan betaal je tijdens daluren een lager stroomtarief dan tijdens piekuren. Zo’n elektriciteitsmeter met twee telwerken wordt ook wel een dubbele meter genoemd. Heb je een enkele meter voor elektriciteit, dus een meter met één telwerk? Dan is er geen sprake van piek- en daluren. Je betaalt dan altijd één stroomtarief per kWh. Wij vertellen je graag meer over de piek- en daluren en de normaal- en daltarieven die hierbij horen. Neem daarvoor contact met ons op.

Een jaarafrekening laat zien hoeveel energie je het afgelopen jaar hebt verbruikt en welke kosten daarbij horen. Deze kosten heb je voor het grootste gedeelte al maandelijks vooruitbetaald door middel van voorschotbedragen.

Energie die je zelf opwekt, kun je in de eerste plaats natuurlijk direct zelf gebruiken. Gebruik je deze energie niet, bijvoorbeeld omdat je niet thuis bent en alle apparaten hebt uitgezet? Dan bestaat de mogelijkheid om het teveel aan opgewekte energie in te voeden op het elektriciteitsnet. In dat geval ben je elektriciteit aan het terugleveren.

Zodra je vaste contract afloopt, verandert je vaste contract automatisch in een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kun je opzeggen wanneer je wilt, met een opzegtermijn van maximaal één maand.

Bij ons is het enige cadeau dat de leveranciers aanbieden een welkomstkorting. Dit gebeurt niet bij elk energiecontract. Dat hangt af van de deal die we voor jou kunnen sluiten met de energieleverancier. Biedt een leverancier een welkomstkorting, dan zie je dit in het resultatenoverzicht van onze energievergelijker. Energieleveranciers bieden je soms in plaats van zo’n welkomstkorting een gratis cadeau aan. Je krijgt dan bijvoorbeeld een tablet of een bon voor een winkel als je een energiecontract afsluit. Pas hier wel mee op. De energietarieven in zulke contracten zijn vaak een stuk hoger dan nodig. Op die manier betaal je het cadeau alsnog zelf. Had je voor het goedkoopste energiecontract gekozen, dan had je het cadeau waarschijnlijk zelf kunnen kopen én nog geld kunnen overhouden ook.

Als je overstapt naar een nieuwe leverancier, dan maakt je vorige energieleverancier een eindafrekening op. Deze ontvang je uiterlijk 2 maanden na je overstap.

Als energieconsument heb je verschillende rechten, zoals het recht op een redelijke behandeling van je energieleverancier en een goede klachtenregeling. De overheid beschermt deze zogenoemde consumentenrechten.

Welke rechten je precies hebt, lees je in de algemene voorwaarden van je energieleverancier. Voor meer informatie over je rechten als consument kun je ook terecht op www.consuwijzer.nl. Dit is een website van de overheid met praktisch advies over je rechten als consument.