Vergelijken doe je met ons!

Doordeweeks geopend van09:00 tot 17:00 uur
RotterdamEn omgeving

Energie vergelijken

Wilt u ook weten hoeveel u kunt besparen op uw energiekosten? Maak dan gebruik van ons uitgebreide vergelijkingssysteem. Met ons uitgebreid filtersysteem kunt u filteren op energiesoort, het aantal personen in uw huishouden, uw geschatte verbruik, zonnepanelen en het soort stroom.

Verschil tussen groene stroom, grijze stroom en gas

Groene stroom wordt opgewekt door middel van windmolens en zonneparken. Grijze stroom wordt in kolencentrales opgewekt en is een oudere manier van energie opwekken.

De reden waarom groene stroom milieuvriendelijk is, komt omdat het gemaakt wordt uit energiebronnen zoals zon, wind, water en biomassa. Deze energiebronnen blijven altijd bestaan en kunnen dus nooit worden uitgeput. In tegenstelling tot grijze stroom, dat gebruik maakt van energiebronnen die wel uitgeput kunnen raken zoals gassen en steenkolen.

Energieleveranciers dragen bij aan een betere toekomst

Gas kan niet groen zijn, maar dit wordt CO2 gecomprimeerd genoemd. Als er een kuub gas wordt geboord, komt er meer CO2 vrij, waardoor er een extra bron moet komen om de CO2 op te nemen. Daarom is de desbetreffende maatschappij voor elke kuub gas die zij boren verplicht een boom in het Amazonegebied of in Azië te planten.

Wanneer bijvoorbeeld door Eneco in Groningen wordt geboord, is Eneco verplicht om elders op aarde een boom te planten als gift. Dit komt jaarlijks neer op ongeveer 1 miljoen geplante bomen. In Nederland zijn deze afspraken gemaakt tussen de regering en de energieleveranciers.

Energielabels

Op de stroomsoort wordt altijd een energielabel opgeplakt. Een energielabel geeft aan hoe zuinig de stroom is. Hoe hoger het label, des te meer u bespaart. Het hoogst haalbare energielabel is energielabel A.

Development
Design
Marketing